Publicaties

In deze publicatie lees je over het laatste project van Museum de Voorde: ‘Erfgoedlab DNA Zoetermeer’. Een participatietraject waar de inwoners van Zoetermeer een groot aandeel in hadden en hebben.

In 2008 ontstond een collectie van items die het ‘thuisgevoel’ symboliseerden van 83 deelnemende Zoetermeerders. Deze collectie is begin 2023 door een nieuwe generatie opnieuw getaxeerd. Hoe ervaren zij de objecten? Vertegenwoordigen de collectiestukken van destijds nog steeds het Zoetermeerse thuisgevoel?

In samenwerking met kunstjournalist Milo Vermeire heeft Museum De Voorde een mooie publicatie uitgebracht bij de tentoonstelling RESPECT!

In deze publicatie lees je over de motivatie en inspiratie van de kunstenaars bij het maken van hun kunstwerk voor de tentoonstelling. Hoe hebben zij het thema respect verwerkt in hun objecten?

Een opiniestuk dat Dorothee Sturkenboom heeft geschreven over drie verschillende onderdelen van tentoonstelling STOER in Museum De Voorde.

Dynamische familietentoonstelling Spierballen, Stiletto’s en Superhelden; Zoetermeerse portretten Stoere verhalen van Karine Versluis en video-getuigenissen, vastgelegd in Studio Stoer.


Over ons

Museum De Voorde
is de beheerder van de collectie Zoetermeers Erfgoed en de
collectie Populair Design.

Contact

info@museumdevoorde.nl

079-3164735

Postadres

Eleanor Rooseveltlaan 3-25
2719AB Zoetermeer