stadsmuseum Zoetermeer

De Hartmantuin

Het is weer Hartmanweer!
23 juni 2018 t/m 9 september 2018

Vanaf 23 juni kun je in de Hartmantuin genieten van een tijdreis door het bekende tuinmeubilair van Hartman. Neem plaats en geniet van het design en van het zonnetje.

Begin jaren ’60 begint Frans Hartman een bedrijf voor stalen meubelen in Enschede. Het bedrijf groeit uit tot een van de grootste namen in tuinmeubilair: Hartman. Er worden zoveel kunststof tuinmeubelen gefabriceerd, dat iedereen de meubels van Hartman wel heeft of kent. Weerman Erwin Kroll omschrijft in de jaren ’90 een mooie zomerdag  zelfs als “Het is weer Hartmanweer.” In 2005 krijgt het bedrijf nieuwe eigenaren die de naam veranderen in Hartman Outdoor Products.

 

Het assortiment wordt uitgebreid met kleurrijke accessoires zoals parasols en stoelkussens. In 2018 produceert Hartman nog steeds innovatief, duurzaam en comfortabel design.

Vanaf 23 juni geeft de Hartmantuin achter het Stadsmuseum Zoetermeer een mooi overzicht van de bedrijfsgeschiedenis met tuinmeubelen vanaf de jaren ’70 tot nu. Het bedrijf Hartman heeft verschillende unieke oude sets, maar ook meubels uit de nieuwste collectie aan het Stadsmuseum uitgeleend. Neem plaats in de prachtige tuin achter het museum en ervaar het zelf.