Kom in het grootste trouwalbum van Zoetermeer

Deel je trouwfoto
29 mei 2018 t/m 1 november 2018

In Stadsmuseum Zoetermeer is in de zomer de tentoonstelling ‘Ja, ik wil’ te zien, over trouwen vanaf de jaren ’50 tot nu. Doe mee en deel je trouwfoto op www.jaikwil.online en wordt onderdeel van het grootste trouwalbum van Zoetermeer.

Stadsmuseum Zoetermeer gaat in februari 2019 verhuizen naar het Stadshart. Tot die tijd zijn er nog leuke tentoonstellingen te bekijken in het huidige museum. Een daarvan is de tentoonstelling ‘Ja, ik wil’ over trouwen vanaf de jaren ’50 tot nu, die in juli opent.

In het kort of in het lang, in het wit of in kleur, formeel of juist casual: trouwen kan op veel verschillende manieren. Vanaf de jaren ’50 zijn er op dit gebied veel ontwikkelingen en trends. Van een sobere bijeenkomst veranderde de huwelijksdag langzamerhand in DE droombruiloft georganiseerd door een weddingplanner. De tentoonstelling geeft een mooi overzicht van huwelijken vanaf de jaren ’50 tot nu, vol foto’s, bruidskleding en andere tastbare trouw-herinneringen.

Wil je meedoen en je trouwherinneringen delen? Je trouwfoto, trouwkleding of andere dingen die met de huwelijksdag te maken heeft? Bezoek de speciale website www.jaikwil.online. Op deze pagina kun je je trouwfoto uploaden en je gegevens invoeren. Als je je trouwfoto niet digitaal kunt aanleveren, kun je altijd langskomen bij het museum om je foto te laten scannen.

Deel je trouwfoto:  Jaikwil

Het museum hoopt op de tentoonstelling een grote diversiteit aan huwelijken te kunnen laten zien: van traditioneel tot modieus, westers en niet westers, maar ook tweede huwelijken en homohuwelijken, huwelijken die al 60 jaar standhouden, en huwelijken van mensen die inmiddels niet meer bij elkaar zijn.

Wij hopen op een overweldigende respons zodat we het GROOTSTE TROUWALBUM VAN Zoetermeer kunnen maken.