stadsmuseum Zoetermeer

Speciaal voor scholen:

Harry Houtworm woont in het museum
7 november 2017 t/m 31 januari 2018

Het Stadsmuseum Zoetermeer had al erfgoedlessen voor alle groepen van het Basisonderwijs, maar een kennismaking met erfgoed voor de allerjongsten (groep 1 en 2) ontbrak nog.

De museummedewerkers hebben daarom een project bedacht rondom voorwerpen uit de collectie. Conservator Marjonne Kube – van Dijk vertelt: “Harry Houtworm bestond al; we hebben hem ooit ingezet voor een project over het depot. Maar voor deze les over erfgoed hebben we hem in een nieuw jasje gestoken. We hebben een verhaal geschreven, waarin hij de hoofdrol heeft. Harry leidt de lezer in het verhaal rond in zijn museum met voorwerpen uit de collectie van het Stadsmuseum. We hebben vormgeefster Veronique Vaessen, die de vormgeving doet van veel van onze educatieve projecten, gevraagd om het boek vorm te geven.
 

Het is een prachtig prentenboek geworden, dat een mooie basis vormt voor de erfgoedles waarin de leerlingen op een speelse manier kennismaken met erfgoed en musea. Tijdens de les op school gaan de kinderen met Harry op ontdekkingstocht en mogen zelfs de museumvoorwerpen aanraken!”
Meer informatie:
info@stadsmuseumzoetemeer.nl