stadsmuseum Zoetermeer

Terugblikken en vooruitkijken

Oude hits in een nieuw jasje
17 december 2016 t/m 31 december 2017

Beleef de AIVD in een ‘mini-escape room’, voel je ‘Forever young’ in de seventies, ga op vakantie met Mepal, zoek uit of ridder Willem van Egmond met een iPhone om kan gaan en ervaar het pionieren in de polder van de eerste stadsbewoners. Reis met ons mee door 5 van de meest succesvolle tentoonstellingen uit het verleden van het Stadsmuseum Zoetermeer. Zij worden in een nieuw jasje gepresenteerd. Door het gebruik van verschillende multimedia-technieken wordt de tentoonstelling een ware beleving. De tentoonstelling is een proeftuin voor de programmering van het nieuwe Living museum.  


Het Living Museum houdt zich als eerste in Nederland bezig met de leefstijlen en wooncultuur van de jaren ’50 tot nu en in de toekomst. Met interactieve tentoonstellingen, activiteiten en evenementen onderzoeken we het wonen, werken en (samen)leven in de stad van gisteren, vandaag en morgen.

Denk mee

In de tentoonstelling ‘Terugblikken Vooruitkijken’ vragen we bezoekers om mee te denken over het Living Museum. Wat zou je in het nieuwe museum terug willen zien en wat niet? In de tentoonstelling kun je direct reageren op wat je ziet, maar er is ook een uitgebreide enquête waarin je je mening kunt geven. Voor kinderen is er de KidsQuest. Nieuwsgierig geworden? Kom kijken en oordeel zelf. Meer informatie: www.stadsmuseumzoetermeer.nl.

Deze tentoonstelling is mede mogelijk gemaakt door:
Bankgiro Loterij Fonds, Fonds1818, Gravin van Bylandt Stichting, Gemeente Zoetermeer