stadsmuseum Zoetermeer

Terugblikken en vooruitkijken

Oude hits in een nieuw jasje
17 december 2016 t/m 4 maart 2018

Beleef de AIVD in een ‘mini-escape room’, voel je ‘Forever young’ in de seventies, ga op vakantie met Mepal, zoek uit of ridder Willem van Egmond met een iPhone om kan gaan en ervaar het pionieren in de polder van de eerste stadsbewoners. Reis met ons mee door 5 van de meest succesvolle tentoonstellingen uit het verleden van het Stadsmuseum Zoetermeer. Zij worden in een nieuw jasje gepresenteerd. Door het gebruik van verschillende multimedia-technieken is de tentoonstelling een ware beleving. De tentoonstelling is een proeftuin voor de programmering van het nieuwe museum dat medio 2018 de deuren opent in het Stadshart.

Het nieuwe museum houdt zich als eerste in Nederland bezig met lifestyle van de jaren ’50 tot nu. Met interactieve tentoonstellingen, activiteiten en evenementen onderzoeken we veranderende leefstijlen, opvattingen en stromingen in de tijdsgeest van gisteren, vandaag en morgen. 

Denk mee
In de tentoonstelling ‘Terugblikken Vooruitkijken’ vragen we bezoekers om mee te denken over het nieuwe museum. Wat zou je terug willen zien en wat niet? In de tentoonstelling kun je direct reageren op wat je ziet, maar er is ook een uitgebreide enquête waarin je je mening kunt geven. Voor kinderen is er de KidsQuest. Nieuwsgierig geworden? Kom kijken en oordeel zelf. Meer informatie: www.stadsmuseumzoetermeer.nl.

Deze tentoonstelling is mede mogelijk gemaakt door:
Bankgiro Loterij Fonds, Fonds1818, Gravin van Bylandt Stichting, Gemeente Zoetermeer